Sunday 24 March 2013

RESEPI YEE MI SIZZLING

30 gram yee mi
10 gram daging atau fishcake
2 sudu kicap pekat
1 sudu kecil minyak bijan
2 sudu besar stok ayam
2 sudu besar stok bilis
1 sudu besar sos tomato
1 sudu kecil tepung jagung untuk memekatkan kuah
4 ulas bawang putih dicincang halus
1 bj telur

CARA MEMBUATNYA
Panaskan minyak bijan dan tumis bawang putih sehingga naik bau. Kemudian, masukkan daging atau fishcake. Setelah itu, masukkan sos tomato, stok ayam dan stok ikan bilis. Apabila sudah sebati, masukkan kicap pekat dan tepung jagung untuk memekatkan kuah. Akhir sekali pecahkan telur lalu kacau perlahan-lahan. Setelah kuah pekat, angkat dan tuangkan ke atas yee mi.

Published with Blogger-droid v2.0.10

No comments:

Post a Comment